De verzorging van een melkgebit

Woensdag 09 September 2015


De verzorging van het melkgebit

Het melkgebit verdient goede zorg. In deze blog een aantal tips om kindertanden gezond te houden.

De verzorging van het melkgebit is net zoals bij een volwassen gebit erg belangrijk.
Lees meer


Het voorkomen van tandsteen

Woensdag 05 Augustus 2015


Speeksel bevat de mineralen calcium en fosfaat die neer kunnen slaan op de tanden. Hoe dat gaat en hoe u het grotendeels kunt voorkomen leest u in dit blog.

 

Wat is tandplak

Tandplak is een dun wit laagje dat gevormd wordt op uw tanden en kiezen.
Lees meer


Het gebruik van biomimetica in de tandheelkunde

Donderdag 18 Juni 2015


Binnen de biomimetica wordt de natuur nauw bestudeerd. Ideeën uit de natuur worden gebruikt voor het vinden, verbeteren en duurzaam maken voor menselijke toepassing. Ook binnen de tandheelkunde.
Lees meer


Stand van kindertanden

Woensdag 03 Juni 2015


Kinderen hebben soms gewoontes die niet goed voor het gebit zijn. Tandenknarsen, door de mond ademhalen, tongpersen en foutieve slikpatronen zijn hier een paar voorbeelden van. Door deze gewoontes te veranderen zijn problemen op latere leeftijd te verminderen en in sommige gevallen zelfs te voorkomen.
Lees meer


Implantaten laten plaatsen?

Woensdag 20 Mei 2015


Implantaten worden geplaatst wanneer u bijvoorbeeld tanden mist. Een implantaat is een soort  kunstwortel die in de onder- of bovenkaak wordt geplaatst. U kunt ervoor kiezen om één tand, meerdere tanden of alle tanden te vervangen.
Lees meer


Het hoe en waarom van flossen

Maandag 16 Maart 2015


Een gezond lichaam is erg belangrijk en daarbij horen gezonde tanden, kiezen en tandvlees. Door twee keer per dag drie minuten tanden te poetsen, zorgt u voor een goede basis. Vaak is dat niet voldoende, omdat een tandenborstel niet gemakkelijk in de ruimte tussen de tanden en kiezen komt.
Lees meer


Tevreden klanten