De verzorging van een melkgebit


De verzorging van het melkgebit

Het melkgebit verdient goede zorg. In deze blog een aantal tips om kindertanden gezond te houden.

De verzorging van het melkgebit is net zoals bij een volwassen gebit erg belangrijk. Door de toename van suikers in voeding en ontoereikend poetsen neemt het aantal ongezonde melkgebitten toe. In deze blog een aantal tips om de tanden van uw kind gezond te houden.

Tandenpoetsen
Zodra de eerste tanden doorbreken is het belangrijk dat deze goed worden schoongehouden.  Tweemaal daags poetsen kan al veel gaatjes voorkomen. Voorwaarde is wel dat dit goed en zorgvuldig gebeurt. Als ouder is het dan ook verstandig het poetsen niet te snel uit handen te geven. De motoriek van uw kind is vaak nog onvoldoende ontwikkeld om het gebit goed te kunnen poetsen. Poets het gebit tot een leeftijd van tien jaar daarom iedere dag na.

De voeding
Suikerhoudende voeding en dranken, zoals frisdrank, vruchtensappen en aanmaaklimonade, tasten het melkgebit aan. Met name het eten of drinken ‘s avonds na het poetsen (waaronder ook melk in de zuigfles) is een grote boosdoener. ’s Nachts krijgen de suikers vrij spel en tasten zo het gebit aan. Voorkom daarom dat etensresten achterblijven en bacteriën verder groeien door tweemaal per dag zorgvuldig te poetsen.

Het bezoek aan de tandarts
Bezoek met uw kind vanaf een leeftijd van twee jaar regelmatig de tandarts voor het behoud van een gezond gebit. Laat uw eigen angst een gezonde ontwikkeling van het kindergebit niet in de weg  staan. Door het kind gewoon mee te nemen tijdens je eigen controle kan het alvast wennen aan de gang van zaken, zonder zelf al in de stoel te hoeven zitten.

Bent u op zoek naar een nieuwe tandarts in Apeldoorn? Bij MP3 Tandartsen kunt u zich vanaf heden weer inschrijven via ons inschrijfformulierTevreden klanten