Dental Wellness is tandheelkunde waarbij bewust wordt nagedacht over de materiaalkeuze, waarbij het gebruik van schadelijke stoffen zoveel mogelijk wordt vermeden. Zo gebruiken we bij MP3 Tandartsen bijvoorbeeld geen amalgaam, fluoride, latex en articaine. Ook adviseren wij zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijke mondverzorgingsproducten en geen micro-plastics bijvoorbeeld in tandpasta's. Door het toepassen van zowel de positieve aspecten van reguliere als verschillende complementaire behandelmethoden ontstaat een meerwaarde voor het algeheel welzijn van de patiënt.  

 

Bij het verwijderen van oude amalgaamvullingen worden speciale voorzorgmaatregelen getroffen. Zo wordt standaard gebruik gemaakt van cofferdam, een latexvrij rubber isolatielapje dat voorkomt dat gifstoffen in het lichaam komen. De Clean-up, een speciale disposable vacuumafzuiger, zuigt direct rondom het element de gifstoffen weg. Een speciale boor zorgt er voor dat  de vulling zo min mogelijk vergruist. Ook streven wij zoveel mogelijk naar metaalvrije tandheelkunde: witte vullingen, keramische implantaten, keramische kronen en metaalvrije beugels (Invisalign). Wij maken gebruik van het Zwitserse ELS composiet van Saremco dat vrij is van vrije BPA, HEMA en TEGDMA. In onze praktijk kunt u ook terecht voor chirurgische haardsanering. Metalen implantaten worden in onze praktijk niet meer toegepast. De implantaten die wij wel toepassen zijn van wit keramisch materiaal, zirconiumoxide. Biologisch gezien een stuk vriendelijker dan metaal.
Omdat wortelkanaalbehandelingen de gezondheid nadelig kunnen beinvloeden (klik hier) gaan wij hier uiterst behoudend mee om. Voor alternatieven klik hier.

 


Tevreden klanten

 amalgaamvrij, metaalvrij, fluoridevrij, geen amalgaam